Gyorsan eldőlt: miután Lázár János elkotyogta, hogy Orbán őt kérte fel a teniszszövetség elnökének, nem is akadt más jelölt

2020. július 26., 18:35

Szerző:

Lázár János fideszes országgyűlési képviselő az egyetlen jelölt a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) elnöki posztjára. Az MTSZ jelölőbizottságának vasárnap délutáni tájékoztatása szerint a határidő lejártáig csak Lázár János kandidált az elnöki tisztségre, alelnöki pozícióra pedig Markovits László, a Vasas SC elnöke a jelölt.

A bejelentés előzménye, hogy a volt miniszter a Nemzeti Sport hasábjain "véletlenül" elárulta:

„Orbán Viktor miniszterelnök úr kért meg arra, hogy jelentkezzek a szövetség vezetésére, de nem azért, hogy politikusként „okoskodjak”: arra biztatott, próbáljak meg együttműködést kialakítani a teniszsport szereplői között, segítsek a viták és a gazdasági csőd megoldásában”.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Az interjúban hozzátette: „Azon kívül, hogy húsz éve teniszezem, sportvezetői múltam vagy ambícióm nincs” - mondta Lázár, hozzátéve, hogy válságmenedzsernek jelentkezett. „Szerencsére a nagypolitikában szünetet tartok” - közölte arra válaszolva, hogy lesz-e elég ideje a szövetséggel foglalkozni.

A teniszszövetség egyébként gyakorlatilag csődben van, az előző vezetés, a szintén fideszes Szűcs Lajos elnök 3,5 milliárdos hiányt hagyott hátra.

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.