Kubatovnak dolgozik az NVI-nél akciózó kopasz erőember

Kubatov Gábor mögött, a Fradi Security mellényében látható egy április 5-én készült felvételen az egyik kopasz erőember, aki 2016 februárjában a Nemzeti Választási Iroda (NVI) előterében megakadályozta Nyakó István szocialista parlamenti képviselőt abban, hogy népszavazási kérdést nyújtson be.

2017. április 24., 11:21

A Fradi vízilabda csapatának Euro Kupa döntőjén készült felvételen a 444.hu szúrta ki az ismerős arcot.

A lap azt is kiemelte: a Fradi egy éve állítja, hogy a biztonsági cégüknek semmi köze sincs azokhoz az erőemberekhez, akik tavaly februárban felsorakoztak a Nemzeti Választási Iroda bejárata előtt.

A botrányos esetről készült videófelvételek ellenére a nyomozóhatóságok (a rendőrség mellett az Alkotmányvédelmi Hivatal is vizsgálódott, sorban megszüntették a népszavazás rendje elleni bűncselekmény, a hivatali visszaélés, a garázdaság és a kényszerítés miatt indult eljárásokat.

Nyakó István pótmagánvádas eljárással is megpróbálkozott, de a Fővárosi Törvényszék szerint az ellenzéki politikus nem sértettje az ügynek, és nem jogosult pótmagánvádlóként fellépni, mert „a népszavazási kezdeményezése akadályozása elsődlegesen a népszavazási eljárásban szerephez jutó állami szervek döntésének befolyásolására irányulhat”.

 

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.