Kövér a fél ellenzéki sajtót kitiltotta a Parlamentből

2016. április 26., 11:22

Szerző:

HVG.hu azt írja, munkatársuk Kövér László szerint megsértette a 9/2013-as számú házelnöki rendelkezést, amelyben azt szabályozták, hogy hol lehet forgatni. Az indoklás szerint „a sajtóiroda munkatársának többszöri figyelmeztetése és felszólítása ellenére is folytatta tevékenységét, és nem volt hajlandó elhagyni a Déli Társalgó és az Országház Kupolatermének területét”.

A NOL.hu két munkatársát tiltották ki a Parlamentből hasonló indokkal. A NOL.hu emlékeztet rá, sem a miniszterelnök, sem a házelnök nem válaszolt az MNB-botránnyal kapcsolatos kérdéseikre, levegőnek nézték a sajtó munkatársait és lehajtott fejjel tovább mentek, nem reagáltak semmire. A NOL.hu videóján azt is látni, hogy a miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan azt mondja, következményei lesznek annak, hogy olyan területen forgatnak, ahol az Országgyűlés rendje szerint nem lehet.

24.hu videós kollégájáthasonló indoklással tiltotta ki Kövér az Országházból. A 24.hu által készített videó itt megtekinthető.

Az Index két munkatársát is kitiltották a törvényhozás épületéből. A lap azt írja, a riporterek „hétfőn is ott forgattak, ahol minden más alkalommal is, de tegnap Orbán Viktor miatt sokkal szigorúbbak voltak a sajtóért felelős személyek az újságírókkal. Olyan helyre akarták terelni az újságírókat, ahonnan gyakorlatilag lehetetlen képviselőket megszólítani, ezért nem tettek eleget a felszólításnak, és forgattak tovább. Ha nem így tettek volna, a videót sem tudták volna elkészíteni.”