Aduász: Kovács Zoltán szerint csak Soros-féle szervezetek tartják fake news-nak a nemzeti konzultációt

2020. június 11., 10:37

Szerző:

Újra elő kellett vennie a kormánynak Soros Györgyöt, miután az Európai Bizottság egyik alelnöke fake news-nak nevezte a magyar nemzeti konzultáció egyik kérdését. Mint megírtuk, Vera Jourová értékekért és átláthatóságért felelős alelnök cáfolta, hogy Brüsszel az alkotmány megváltoztatására akarja kényszeríteni Magyarországot azért, hogy fogadjon be migránsokat, márpedig az utolsó kérdés az új konzultációban ezt állítja.

Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke
Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Vera Jourová uniós biztosra reagálva Kovács Zoltán a Facebookon azt írta, 

„Vera Jourovának a Soros Györgyhöz és a Soros György-féle szervezetekhez fűződő tevékenysége egyértelműen látható és egyértelműen migrációpárti felfogásról tanúskodik”.

Egyebekben Kovács kifogásolta, hogy a 2021-2027-es pénzügyi ciklus esetében az Európai Bizottság háromszorosára emelné a civil szervezetek támogatását, „amelyek között jelentős számban vannak migrációpárti szervezetek is” és kijelentette, 

„Brüsszel igenis az Alaptörvény megváltoztatására tör”,

maga a bizottság pedig szisztematikusan dolgozik azon, hogy gyengítse az európai határvédelmet és elvegye azokat az eszközöket a tagállamok, elsősorban Magyarország kezéből, amelyekkel hatékonyan tud fellépni az illegális migráció ellen.

Kovács egy későbbi posztjában még arról is ír, hogy Magyarország ellen a veszélyhelyzet idején „penetráns hazugsághullám” indult, és folyamatosan támadták Magyarországot, de - valamiért -

„eddig senki sem kért elnézést.”