Koronavírussal kórházba került a gördeszkás pap

Elkapta a koronavírust Lendvai Zoltán, rédicsi plébános. Az országszerte „gördeszkás papként” ismert férfi az édesapjával együtt került kórházba, akit viszont legyőzött a kór.

2021. április 29., 14:12

Szerző:

Hősiesen küzd a koronavírussal Lendvai Zoltán atya. A köztiszteletben álló atya azzal tett szert országos megbecsülésre, hogy egy igen sajátos módszerrel próbálja megszólítani az embereket, köztük főleg a fiatalokat: a hittanórák és a ministráns-foglalkozások alkalmával spontán gördeszka-bemutatókat tart. Ezzel szeretné arra ösztönözni tanítványait, hogy a lelkük mellett a testüket is tartsák karban – írta a Bors.

A pap több mint két évtizede szolgálja Istent Rédicsen. Miután édesapja megözvegyült, befogadta őt a plébániára, hogy együtt lakjanak. Így szerette volna visszaadni Zoli bácsi féltő gondoskodását, amiben a szülő gyermekkorában részesítette őt. Ugyan minden óvintézkedést szigorúan betartottak, a Covid-19 nem kerülte el őket. Mindketten kórházba kerültek. Erről természetesen Székely János szombathelyi megyéspüspök, az atya ordináriusa is értesült, aki egy Facebook-bejegyzésben kért mindenkit, hogy fohászkodjanak a gyógyulásáért.

Imádkozzunk Lendvai Zoltán atyáért, a rédicsi „gördeszkás papért”, akit a fiatalok őrangyalaként is emlegetünk, nem véletlenül hiszen hivatásának tartja az ifjú korosztály segítését. „Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük.

– írta a főpap a bejegyzésében.

„Köszönöm, hogy olyan sokan imádkoztok gyógyulásomért és édesapám lelki üdvéért. Jézus feltámadt, legyőzte a halált, ma is él ma is gyógyít!”

Mint kiderült, a pap édesapja meghalt és kedden, szűk családi körben helyezték végső nyugalomra. Ugyan sokszor az a szokás a papoknál, hogy maguk temetik elhunyt szüleiket, de Lendvai Zoltánnak erre a kórházi kezelés miatt nem volt lehetősége. A feladatot püspöke vállalta magára.

Egy, a családhoz közelálló forrástól a Bors megtudta, hogy előbb a 85 éves Zoltán bácsi lett rosszul, és került be a gyógyintézménybe. A koronavírus-tesztet aztán az atyán is elvégezték, ráadásul rajta is jelentkeztek a jellegzetes tünetek. Bizalomra ad okot, hogy a plébános gyerekkora óta sportos életet él. Kemény, szívós férfi, régen még szertornázott is és sosem dohányzott.

(Kiemelt kép: MTI | Varga György)

110 új, várhatóan 2029-ben megérkező villamosra tervez kiírni közbeszerzést a BKK. Az idéntől érkező alacsonypadlós CAF-ok 2026 végéig megjelennek majd több új helyen, köztük a 2-es villamos vonalán is, emellett pedig több nagy fejlesztést is tervez a vállalat – derült ki a BKK Villamosfejlesztések Budapesten című sajtótájékoztatóján, amit a Száva kocsiszínben tartottak a vállalat szakemberei és Karácsony Gergely főpolgármester. Vitézy Dávid szerint viszont Karácsony Gergely olyan fejlesztésekkel kampányol, amelyeket pont ő akadályozott, szerinte a főpolgármester egyetlen villamosberuházás előkészítését sem tudja felmutatni 5 év alatt.