A NAT halasztását, az érettségi átszervezését szeretnék a szakszervezetek, akik közösen írtak levelet Orbán Viktornak

2020. március 30., 14:02

Szerző:

A Nemzeti Alaptanterv bevezetésének felfüggesztését kéri 20, az oktatás területén működő szervezet. Ezt szerintük az is indokolja, hogy 

  • A bevezetésére szánt idő rendkívül rövid.
  • A szükséges elvégzendő feladatok elől a digitális munkarendre való átállás elvonja az időt, energiát.
  • Amennyiben elhalasztásra kerülne a Nemzeti Alaptanterv, a rendkívüli helyzetben szerzett tartalmi, módszertani tapasztalatok beépíthetők lennének az új alaptantervbe.
  • Az oktatási ágazat dolgozóinak többsége megnyugvással fogadna egy ilyen több mint gesztusértékű bejelentést.

 

 

A levélben emlékeztetnek, hogy a szakképzésben is jelentős átalakítások zajlanak, ezt a folyamatot is szeretnék, ha felfüggesztenék.

Az érettségivel és a szakmai vizsgákkal kapcsolatban azt kérik, a vizsgák esetleges újszerű lebonyolításának kidolgozásába feltétlenül

vonják be a szakmai és érdekvédelmi szervezeteket és a diákság képviselőit.

A levelet többek között a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA), a Diákszolidaritás Akció, az Igazgyöngy Alapítvány, a Keresztény Pedagógusok Szakszervezete, a Magyar Pedagógiai Társaság, a Magyartanárok Egyesülete, a Szülői Hang Közösség, a Tanítanék Mozgalom és Történelemtanárok Egylete is aláírta. 

Koronavírus - Digitális tanrendForgó Adél, a debreceni Szoboszlói Úti Általános Iskola első osztályos tanulója a KRÉTA Tudásbázis Portálon keresztül kapott házi feladatait oldja meg a család debreceni otthonában. (MTI/Czeglédi Zsolt)
Fotó: Czeglédi Zsolt