444: Koronavírusos lett az MTVA egyik dolgozója, tesztelik a munkatársakat

2020. április 22., 09:35

Szerző:

Koronavírussal fertőződött meg a közmédia egyik munkatársa, a 444.hu értesülései szerint. A portál egy az MTVA vezérigazgatója, Papp Dániel által írt levélre hivatkozik, amit hétfőn délelőtt küldtek ki a munkatársaknak. 

A levélben az áll, hogy a fertőződött kolléga április 5-én volt utoljára beosztásban a közmédia Kunigunda úti épületében, és április 17-én produkálta az első tüneteket: ezután tesztelték, ami pozitív eredményt mutatott. Az érintett értesítette az MTVA vezetőségét. Mint kiderült,

az illetőnek előbb a hozzátartozóinál mutatták ki a vírust, akkor a kollégát házi karanténra kötelezték.

Az MTVA székháza
Fotó: MTI/Zih Zsolt

Fotó: Illyés Tibor

„Megkezdtük a kontaktkutatást, feltérképeztük munkavállalónk mozgási és esetleges érintkezési útvonalát. (...) munkája során nagyon kevés emberrel tartózkodott egy légtérben, és szerencsére nem érintkezett senkivel. A biztonsági előírásokat betartotta, szájmaszkot viselt, az épületben feleslegesen nem közlekedett” - írta Papp a levélben. 

A fertőzött munkatárssal egy légtérben dolgozókat szintén házi karanténra kötelezték, és tesztelik őket,

de azt nem tudni, hányan vannak. A 168 Óra az információk megerősítését kérte levélben az MTVA Sajtóosztályától, amint reagálnak, válaszukat közölni fogjuk.

A levél alapján egyébként a Kunigunda úti épületében már az eset előtt minden munkatársnak kötelezővé tették a maszk viselését, minden munkatárs a belépéskor kap is maszkot. A fertőtlenítések rendszeresek az éületben és a dolgozói buszokon is.

A járvány miatt egyébként több műsor forgatását felfüggesztették már márciusban, az MTI tervezett költözését elhalasztották, a hírügynökség Naphegy téri épületében az éttermet bezárták. 

Papp leveléből az is kiderül, hogy

a közmédiának saját operatív törzse van,

amely a járványveszély miatt már korábban bevezette a home office-t azokon a munkaállomásokon, ahol nem szükséges a stúdióban tartózkodás. 

Március 10-én egyébként már egyszer felmerült a koronavírus-fertőzés gyanúja az MTVA-ban, amikor az egyik kolléga lázasan ment dolgozni.