Koronavírus: hazaengedtek hat embert a balassagyarmati karanténból

2020. március 5., 16:49

Szerző:

Hazaengedtek hat, koronavírus-fertőzés gyanúja miatt megfigyelt embert a balassagyarmati kórházból, további három ember a vizsgálat eredményére vár – közölte a Nógrád megyei város önkormányzata a közösségi oldalán csütörtökön.

Azt írták, a Dr. Kenessey Albert Kórház infektológiai osztályán jelenleg három, enyhe tüneteket mutató ember van szakszerű megfigyelés alatt, mindegyikük a vizsgálati eredményeire vár.

Hat, eddig szintén megfigyelés alatt ott tartózkodó embert (egy négytagú Komárom-Esztergom megyei családot és két másik felnőttet) negatív vizsgálati eredménnyel hazaengedték.

A városházi operatív törzs felhívta a figyelmet arra, hogy a kórházban elrendelt látogatási tilalom nincs összefüggésben ezekkel a koronavírus-gyanús esetekkel, azt az influenzajárvánnyal kapcsolatos megbetegedések miatt rendelte el a tisztifőorvos.

Fokozottan kértek mindenkit, hogy tartsa be az előírásokat, így lázzal, influenzás tünetekkel senki ne menjen közösségbe, orvosi rendelőbe, hanem maradjon otthon és hívja ki a háziorvost.

Tegnap 16:38

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Tegnap 11:27

Örülhetnek a nyugdíjasok: májusban előbb jön a nyugdíj, ráadásul nekik is lehetőségük nyílik a családi házuk korszerűsítésére.