Korlátozásokat vezetett be a Tesco, kevesebb élelmiszert lehet tőlük rendelni

2020. március 3., 18:15

Szerző:

Az Index olvasói jelezték, hogy megváltozhattak az online rendelési feltételek a Tescónál, mert sok termékből - főként az élelmiszerekből - nem lehet annyit rendelni, mint a koronavírus okozta járvány európai megjelenése előtt lehetett.

A Tesco webáruházában valóban

sok termékből maximum hat darabot lehet rendelni,

de vannak olyan áruk is, például a parfümök, amiből továbbra is jóval többet, akár 24 darabot is. Az Index megkérdezte a Tescót, valóban csökkentették-e az online vásárlási limitet, és kíváncsiak voltak arra is, hogy melyik termékekre vonatkozik a korlátozás, illetve, hogy mennyi a maximálisan rendelhető darabszám. Megkeresésükre a következő választ küldték:

A Tesco Online Bevásárlás Szolgáltatása időszakos mennyiségi limitet vezetett be, hogy a legnépszerűbb termékek a lehető legtöbb vásárló számára folyamatosan elérhetők legyenek.

Ugyanezzel kapcsolatban írtak a Sparnak is, ők azt válaszolták, hogy nem nyúltak a limitekhez az utóbbi hetekben, és a CBA-tól is azt a választ kapták, hogy nem vezettek be semmilyen korlátozást.

Megkérdezték a Lidlt, az Aldit és az Auchant is, ők azonban nem reagáltak a megkeresésükre.

Az áruházláncok képviselői kedden arról tájékoztatták az Innovációs és Technológiai Minisztériumot (ITM), hogy stabil árutartalék van a boltokban, és a minisztérium a kiskereskedelmi láncokkal közösen, folyamatosan figyeli a boltok állapotát.

A cégek megerősítették az ITM-nek, szerintük indokolatlan az élelmiszerek otthoni felhalmozása, és a vásárlóktól továbbra is nyugalmat kérnek.