Kórházban fekvő betegeket lopott meg Esztergomban egy visszaeső tolvaj

2019. október 24., 09:13

Szerző:

Az Esztergomi Járási Ügyészség kifosztás bűntette, lopás vétsége és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot egy letartóztatásban lévő férfival szemben. A férfit korábban rablás miatt szabadságvesztésre ítélték, de szabadulása után alig három hónappal már újabb lopásokat követett el – írja az ügyészség.

A vádlott februárban és márciusban négy alkalommal az esztergomi kórház különböző osztályain fekvő betegeket lopott meg.

Három esetben a beteg távollétét kihasználva vitt el pénztárcát és készpénzt, ezzel az első sértettnek 30 ezer, a második sértettnek 2 300, a harmadik sértettnek 20 ezer forint kárt okozott. A negyedik esetben úgy követte el a lopást a férfi, hogy a frissen műtött és védekezésre képtelen sértett az ágyán aludt. Ezt használta ki az elkövető, és elvette a sértett irattartóját, illetve 9 ezer forint készpénzt az ágy mellett lévő táskából.

Képünk illusztráció
Fotó: 168 Óra archív

Március 10-én az esztergomi buszpályaudvaron a váróteremben lévő padon alvó sértettől a 45 ezer forint értékű telefonját és a 11 ezer forintot tartalmazó pénztárcáját ellopta, miután kivette azokat a sértett nadrágzsebéből és a kabátja zsebéből.

A férfi májusban egy esztergomi iskola portájáról egy kézitáskát lopott el, amelyben a sértett készpénze, személyes iratai, mobiltelefonja, karórája volt, ezzel pedig 46 ezer forint kárt okozott.

A vádlott korábban négyszer volt büntetve. A bíróság 2012-ben rablás miatt 8 év börtönbüntetésre ítélte, ezt tavaly decemberben letöltötte. Emiatt különös visszaesőnek minősül.

A bíróság májusban elrendelte az elkövető letartóztatását. Az ügyészség vele szemben 7 év börtönbüntetést, 7 év közügyektől eltiltást és 150 ezer forint vagyonelkobzást indítványozott.