Nyerő helyzetbe került az ellenzék Szombathelyen, két fideszes polgármester-jelölt is indulni fog egymás ellen

2019. augusztus 6., 11:39

Szerző:

Fideszes indul fideszessel szemben az őszi szombathelyi önkormányzati választáson a polgármesteri posztért – derül ki az ugytudjuk.hu cikkéből. Kedd délelőtt 

Koczka Tibor, a város frissen leváltott fideszes alpolgármestere sajtótájékoztatón jelentette be, hogy elindul a városvezetői posztért a pártja ellenséges hozzáállása ellenére is.

A küzdelem tehát háromesélyessé vált, eddig az ellenzéki összefogás Nemény Andrást, a Fidesz pedig Balázsy Pétert jelölte a választásra.

Koczka Tibor indulása a helyi fideszes belharcok eredménye. Miután a Fidesz a rabszolgatörvény elleni tiltakozások idején februárban összeveszett a másik alpolgármesterrel, Molnár Miklóssal, elveszítette többségét a közgyűlésben. A választásokra Hende Csaba országgyűlési képviselő befolyása elérte, hogy sem a jelenleg hivatalban lévő Puskás Tivadar polgármestert, sem Koczka Tibort nem jelölte a párt a választásokra. Utóbbi öt éve megnyerte az egyéni körzetét, ezen felháborodva korábban már bejelentette, hogy egyéni jelöltként indul képviselőnek, ám végül emelte a tétet.

A helyzet igencsak kedvez az egyébként is politikai sikereket elérő helyi ellenzéki pártoknak, ugyanis Koczka viszonylag népszerű helyi politikusa a Fidesznek, azaz megoszthatja a fideszes szavazókat.