Kivételesen undorító poénra használta egy orosz ellenzéki politikus meggyilkolását Nógrádi György

2018. november 3., 07:33

Szerző:

444 vette észre, hogy a biztonságpolitikai szakértő nemrég a karcagi Nagykun Polgári Kör vendége volt, és Biztonság - kihívások és válaszok címmel tartott egy előadást, amelyen elejtett egy undorító poént a menekültek befogadásával kapcsolatban. Nógrádi György – aki évente kétszázötven tévészereplést abszolvál, és mindegy, mit írnak  neve alá a képernyőre – azt mondta, ő boldogan befogadna egy menekültet, két-három éve ugyanis meggyilkoltak egy orosz ellenzéki politikust, akinek a barátnője volt az ukrán szépségkirálynő.

– Két-három hétre befogadnám, és szerintem a baráti köröm utána átvenné, de ezt poénnak szánom. Ha holnap lejön az Indexen, tiltakozom 

–mondta. Nevetést a felvételen nem hallani, Nógrádi György viszont nyilvánvalóan Anna Durickaja ukrán modellre gondol aki az egyedüli szemtanúja volt, amikor a barátját, Borisz Nyemcov ellenzéki politikust,volt miniszterelnök-helyettest 2015. február 27-én Moszkvában meggyilkolták. Azután, hogy tanúvallomást tett, és aláírta a kötelező titoktartási nyilatkozatot, az oroszok villámgyorsan eltüntették Anna Durickaját a nyilvánosság elől. Még a négyszer hátba lőtt barátja temetésére sem ment el, hanem visszatért Ukrajnába, ahol több mint három év múltán, 2018 augusztusában indult a Miss Ukrajna címért. A szépség fogja megmenteni a világot – állította.