Kirúgták az iskolaigazgatót, aki kiállt a hamisan molesztálással vádolt tanár mellett

2018. május 11., 13:18

Szerző:

Kirúgták az egyik Pest megyei iskola igazgatóját és helyettesét, miután három diák hamisan pedofíliával vádolta meg az egyik tanárt. A tankerületi központ azután bocsátotta el azonnali hatállyal az iskola vezetőjét, hogy a belső vizsgálat kiderítette: a lányok hazudtak – tudta meg a Blikk.

Az iskolába mintegy ötszáz diák jár, a szülők felháborodtak a híren. Több mint kétszáz szülő petíciót írt, azt követelve, hogy helyezzék vissza az igazgatót és helyettesét. Úgy gondolják, a tankerület a pedofilügyet használja fel indokként a kirúgásokhoz.

Fotó: MTI/Vajda János

A portálnak név nélkül nyilatkozó szülők azt mondták, a belső vizsgálat megállapította, hogy a három lányt nem molesztálta senki. Csak azért találták ki a vádakat, hogy kirúgassák a tanárukat. A diákokat az iskolából határozattal eltanácsolták, ők másnap mégis bementek az iskolába. A könyvtárban helyezték el őket, tanári felügyelettel, szüleik emiatt panaszt tettek.

A tankerületi központ ekkor értesült a botrányról, az igazgatót és helyettesét április 24-én rendkívüli felmondással elküldték. A hamisan megvádolt tanár maradhatott, a három lányt azóta szüleik kivették az iskolából.

A portál érdeklődött a tankerületi igazgatónál a kirúgásról, de kérdésükre nem kaptak választ.