Diák késelte meg órán a fizikatanárnőjét egy győri középiskolában

2019. december 5., 13:52

Szerző:

Késelés történt szerdán dél körül az egyik győri intézményben. A rendőrök elfogták a feltételezett elkövetőt, a sértettet a mentők kórházba vitték - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

Az Index úgy értesült, hogy a bűncselekmény a győri Jedlik Ányos középiskolában történt, egy 17 éves diák szúrt meg egy fizikatanárnőt. 

Oláh Attila, a győri Petz Aladár Megyei Oktatókórház orvosigazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a megszúrt tanárnő állapota stabil, nincs életveszélyben, jelenleg megfigyelés alatt van. Több késszúrás érte, egyebek mellett a hátán, de sérült az alkarja is, amelyet később műteni kell.

Késelés történt egy győri iskolában Késelés történt egy győri iskolában
Fotó: Krizsán Csaba

Gede Eszter, a Győri Szakképzési Centrum kancellárja a portálnak azt mondta, hogy nagyon sajnálják, megrendüléssel értesültek az esetről.

„Mindent megteszünk a diákok és kollégák érdekében, hogy ez az ügy tisztázásra kerüljön. A rendőrség is vizsgálódik, mi pedig pszichológus és más segítők közreműködésével igyekszünk segíteni” - mondta Gede Eszter.

Az Index megkeresésére az iskola igazgatója nem kívánt nyilatkozni, ugyanakkor úgy tudják, hogy az intézményben nagy a felfordulás.

A Kisalföld úgy tudja, hogy az eset egy tanórán történt, a tanítást beszüntették, minden diákot hazaküldtek.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság délután közölte, hogy emberölési kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást egy 17 éves fiatalkorú fiúval szemben.

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.