Kásler Miklós: A kultúrában és az oktatásban olyan fejlesztések vannak most, amilyenekre Szent István óta nem volt példa Magyarországon

2019. szeptember 12., 21:55

Szerző:

Csütörtökön Kecskeméten tartottak egy Szent István-emlékkonferenciát, amelyen beszédet mondott Kásler Miklós humánerőforrás-miniszter is. A tárcavezető interjút adott a KTV-nek, „politikai akcióként” aposztrofálva azokat az bírálatokat, amelyeket az Orbán-kormány kap az oktatás és az egészségügy helyzete miatt. Szerinte a magyar egészségügy az európai középmezőnybe tartozik – bár ezt a Eurostat legutóbbi halálozási statisztikája cáfolja –, a magyar diákok pedig sorra nyerik a tanulmányi versenyeket, és egyáltalán, 

a kultúrában és az oktatásban olyan fejlesztések vannak most, amilyenekre Szent István óta nem volt példa Magyarországon.

Orbán Viktor egyébként nem ennyire elégedett, legalábbis az egészségüggyel biztosan nem, a miniszterelnök Kötcsén be is szólt Kásler Miklósnak, akinek szerinte eredményeket kell felmutatnia, akár mártír, akár nem.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.