Kásler beismerése: nem optimálisak a bérek a szociális ágazatban

2020. július 6., 11:39

Szerző:

Ismét jelentkezett Kásler Miklós imázsjavító PR-videója a miniszter Facebook-oldalán.

Az interjúra messze nem emlékeztető beszélgetésből kiderül:

  • noha a tárcavezető nagyrabecsüli a szociális ágazatban dolgozókat, igyekeznek megadni a tiszteletet, a bérek ennek ellenére nem érik el az optimális szintet. Noha a bérfejlesztés folytatódni fog, ha a gazdaság teljesítőképessége azt lehetővé teszi
  • noha nem tudja, lesz-e második hullám, a környező országokban megnövekedtek az esetszámok. Emiatt az Operatív Törzs már összeült, hogy egyeztessenek a teendőkről. Sok múlik a lakosság fegyelmezettségén, mert akkor jelentős második hullámra nem kell számítani.
  • Ungár Péter LMP-s politikus vitára hívta a szociális ágazat bérrendezésével kapcsolatban, ezt azonban alighanem nem fogja elfogadni. A nyilvános beszélgetésnek azért sem látja értelmét, mert azt egy politikai akciónak tartja.


A sorozat korábbi epizódjait itt olvashatja el:

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.