A Kárpátiát kérték fel, hogy írjon indulót a tatai páncélosoknak, ők pedig ennek eleget is tettek

2020. július 28., 10:20

Szerző:

Még márciusban kapott felkérést a tatai páncélosoktól a Kárpátia zenekar, hogy írjanak nekik egy indulót, ez pedig most el is készült. A Páncélos Menetinduló című dal a Magyar Nemzet oldalán is megjelent.

„Csak két szerelmem van nekem, de van nekem: egyik a hazám a másik kedvesem, értük élek, s ha kell értük halok. Magyar páncélos vagyok!” – éneklik a dalban, aminek júliusi időzítése a zenekar szerint nem is jöhetett volna jobban, hiszen most kapták meg a Leopárd 2A4 harckocsik első darabjait, amiket pár éven belül még negyven Leopárd 2A7 követ.

„Szerencsénk volt ezeket a nagymacskákat megcsodálni, hallgatni, ahogy feldübörögnek, nekiindulnak ... Durva. Nem árulunk el azt hiszem azzal nagy titkot, hogy a zenekar mindig is katonaság párti volt, és örülünk a haderő fejlesztésnek. Sajnos Attila azért hiányzik a képekről, mert nem tudta elintézni, hogy elengedjék a munkából”

– írja Facebook-oldalán a zenekar.

Íme a mű: 

A Kárpátia legutóbb idén júniusban került a 168 Óra radarjára, amikor Kásler Miklós 4 millió forintot adott a zenekarnak dokumentum- és koncertfilmek vetítésére. Valószínűleg arról a filmről van szó, amelyet Kásler 2018-ban már ötmillió forinttal támogatott.