Karácsonyra otthon lehet Bróker Marcsi

2019. február 11., 16:53

Szerző:

Újabb fél évvel meghosszabbították D. Sándorné, azaz Bróker Marcsi előzetes letartóztatását. Ennek ellenére, a Kun-Mediátor Kft. egykori vezetője a karácsonyt valószínűleg már otthon tölti - írja a Népszava.

A karcagi csaló, akit csaknem tízmilliárd forintos sikkasztással vádolnak, Belize-be menekült a magyar hatósági felelősségre vonás elől, de elfogták és végül kiadták Magyarországnak. 2016 decembere óta előzetes letartóztatásban van. Ezt ítélet nélkül legfeljebb három évig, azaz idén december közepéig lehet fenntartani.

A lap szerint ítéletre kevés az esély, egyrészt mert rengeteg tanút kell meghallgatni az ügyben (767 rendbeli csalás és más bűncselekmények miatt emeltek vádat), másrészt mert a tanúk harmada meg sem jelenik a tárgyaláson.

- Jelen állás szerint mintegy 140 sértetti tanút kell még a bíróságnak beidéznie és kihallgatnia. Figyelemmel a tanúk kedvezőtlen megjelenési hajlandóságára, és arra, hogy egy tárgyalási napon legfeljebb 5-6 tanú kihallgatására van lehetőség, ami tanúnként átlag 1-1,5 órát vesz igénybe, az eddigi megfeszített munkamenet fenntartása mellett is kevés esély van arra, hogy az ügyben idén ítélet szülessen

- közölte a Népszava érdeklődésére a Szolnoki Törvényszék.