Fürjes Balázs államtitkár szerint is vállalhatatlan volt az M1 Karácsony Gergellyel készített paródia-interjúja

2020. január 22., 11:17

Szerző:

Jó, hogy nem a választás előtt készült az M1 interjúja Karácsony Gergellyel, különben több ellenzéki, kevesebb fideszes polgármester és képviselő lenne, érthetően – reagált Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár a Twitter-oldalán a köztévé kedd esti, gyakorlatilag paródiába hajló produkciójára, megjegyezve, hogy az vállalhatatlan volt.

Fotó: Merész Márton

Mint lapunk is beszámolt róla, Budapest első embere végre élő adásban beszélhetett az M1-en, ám érdemi kérdések helyett olyanokra kellett válaszolnia, hogy például miért nem biciklivel érkezett az MTVA stúdiójához, az amúgy mínusz 1 fokos hidegben, de a 25 perces beszélgetés valójában az elejétől a végéig szórakoztató.

 

Utóbb Karácsony Gergely is értékelte a nem éppen hétköznapi szereplést, mint Facebook-oldalán írta, régi álma teljesült, hogy egy év után meghívást kapott a közpénzmilliárdokból működő állami propagandacsatorna műsorába.

 

„Le lettem kapva a tíz körmömről, amiért elektromos autóval és nem biciklivel mentem a Kunigunda utcába, számon kértek amiatt is, hogy nem ott állt meg az autóm (a bejárat mellett álltunk meg), ahol ők kamerával filmezték volna az érkezésemet” – sorolta a főpolgármester.

Ezzel együtt is örül, hogy elment a stúdióba, hiszen

„néha, kijátszva a műsorvezető éberségét, válaszolni tudtam egy-egy kérdésére, mielőtt a szavamba vágott és a közmédia nem sok igazsághoz szokott nézőinek is beszélhettem az új városvezetés zöld elkötelezettségéről, a közlekedés újragondolásának fontosságáról”.

 

(A műsorvezető kérdéseiről a videót a 444 készítette)