Jogerős a választási eredmény, Karácsony Gergely a főpolgármester

2019. október 18., 11:50

Szerző:

Jogerős a főpolgármester-választás eredménye, miután nem érkezett jogorvoslati kérelem a választás eredményét megállapító határozat ellen csütörtök 16 óráig – közölte a Fővárosi Választási Iroda péntek reggel az MTI-vel.

A Fővárosi Választási Bizottság (FVB) hétfőn állapította meg a szavazóköri jegyzőkönyvek alapján a főpolgármester-választás eredményét, ez ellen három napon belül lehetett volna jogorvoslatot benyújtani.

Az FVB határozata szerint Karácsony Gergely (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) nyerte a vasárnapi főpolgármester-választást a szavazatok 50,86 százalékával.

Fotó: Szovathy Kinga

Karácsony Gergely tegnap vette át jogilag a főváros ügyeit hivatali elődjétől, Tarlós Istvántól.

Ugyan a főpolgármester-választás eredménye ellen nem nyújtott be senki kifogást, több olyan fővárosi kerületben is megtámadták az eredményt, ahol az ellenzék jelöltje nyert. Ez történt az I. kerületben, ahol nagyon szoros eredménnyel nyert V. Naszályi Márta, és a VIII. kerületben, ahol Pikó András győzte le a fideszes Sára Botondot. Tegnap kiderült az is, hogy Baranyi Krisztina, Ferencváros megválasztott polgármestere tegnap 16 órakor lépett volna hivatalba, de 10 perccel a jogerőre emelkedés előtt megtámadták az eredményt.