Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Karácsony Gergely Budapest új főpolgármestere, Tarlós István már gratulált is

2019. október 13. 21:29 - szerző: 168 Óra

A szavazatok 62,67 százalékos feldolgozottságánál az ellenzék közös jelöltje, Karácsony Gergely magabiztosan, a szavazatok 50,02 százalékával vezet Tarlós István előtt, aki jelenleg a szavazatok 44,93 százalékát tudhatja magáénak.

Fotó: Merész Márton

24.hu információi szerint Tarlós már telefonon gratulált is Karácsony Gergelynek.

Puzsér Róbert jelenleg a szavazatok 4,44 százalékát birtokolja, Berki Krisztián pedig a 0,61 százalékát.

Karácsony Gergely szűk körben már megtartotta a győzelmi beszédét a Kazimir kocsmában. Zugló polgármestere, a  Párbeszéd társelnöke a sikert a stábjának és az MSZP-nek az őt támogató budapestieknek és a feleségének köszönte meg.

Nyilvános győzelmi beszédében azt mondta, Budapest szabad lesz, és visszaviszik Európába, de a kampány véget ért, a munka most kezdődik, az ő feladata pedig az, hogy ebbe a zaklatott városba békét hozzon. – Nem merülhet ki a a kampányunk abban, hogy az ellenfelet gyalázzuk. A Fidesz is megtanulhatta, hogy ezzel már nem jut sokra ebben az országban – mondta, hozzáfűzve, átlátható, tisztességesen működő Budapestet akar építeni, amely szövetségeseket keres az EU-ban. Ő együttműködésre törekszik az Orbán-kormánnyal.

A Fidesz által támogatott riválisáról, Tarlós Istvánról azt mondta, sok mindenben nem értenek egyet, de azt nem lehet kétségbe vonni, hogy Tarlós István is szereti ezt a várost.