Csörömpölő cirkuszi zenebonával hekkelte meg Karácsony Gergely sajtótájékoztatóját a Fidelitas, eközben jókora dugót okoztak

2019. szeptember 18., 19:06

Szerző:

Cirkuszi zenével hekkelték meg Karácsony Gergely sajtótájékoztatóját a budapesti Átrium színház előtt. Az ellenzéki pártok főpolgármester-jelöltje éppen arról szeretett volna beszélni, hogy a kormány a fővárosi színházakat is ellehetetlenítette a kulturális tao visszavonásával, amikor egyszer csak megjelent a színház előtt egy teherautó, amelynek platóján a Fidelitas Karácsonyékat pocskondiázó plakátja volt látható Berki Krisztiánnal, Puzsér Róberttel és Karácsony Gergellyel.

Az ATV felvételén jól hallható, hogy a kocsiból ordított a cirkuszi induló:

Karácsony először azzal próbálta meg elütni az incidenst, hogy „megvárom, míg elmegy a bohócvonat”, de miután a kisteherautó megállt, a dübörgő zene miatt csak pár perc múlva tudta folytatni a sajtótájékoztatót.

Karácsony aztán azt mondta, hogy főpolgármesterként pályázati alapot hozna létre a fővárosi független színházak és művészeti műhelyek támogatására, ezeket pedig szakmai alapon bírálnák el.

(az ATV nyomán)

 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.