Érdi gyilkosság: a két román férfi úgy összeveszett egy kaparós sorsjegyen, hogy halálos késelés lett a vége

2020. március 9., 15:21

Szerző:

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntettével gyanúsít.

B. B. és a román állampolgárságú sértett ismerősök és munkatársak voltak, együtt végeztek felújítási munkálatokat egy érdi házban, ahova később be is költöztek. A gyanúsított és a sértett március 7-ére virradó éjjel

egy kaparós sorsjegy miatt összevesztek, amire a gyanúsított egy késsel többször mellkason és háton szúrta a sértettet.

A szúrások következtében kialakult vérzéses sokk miatt a férfi a helyszínen meghalt. A gyanúsított terhére rótt kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény büntetési tétele 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztés, így fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye.

Továbbá figyelemmel a bűncselekmény jellegére, a nyomozás érdekeire, valamint arra, hogy a gyanúsítottnak Magyarországon nincs bejelentett lakása, jelenlétének biztosítása érdekében a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelése indokolt. A Budakörnyéki Járásbíróság az ügyészi indítványt megalapozottnak találta, ezért elrendelte a gyanúsított letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb azonban 2020. április 9. napjáig.

A végzés végleges és végrehajtható.

(via Budapest Környéki Törvényszék)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.