20 percig lehetett füvet venni a Kertész utcában, aztán jöttek a rendőrök

Korábban arról lehetett olvasni, a French Bulldogban nem pszichoaktív kannabisz származékot tartalmazó árut árulnak, de a rendőrség THC-t talált.

2020. szeptember 11., 16:16

Szerző:

Drogot árult az üzlet Budapesten, 20 percig volt nyitva a megnyitó után, ám a rendőrség lecsapott, és bezárta, írja a rendőrség oldala. Az Urbanplayer oldal korábban azt írta, a Kertész utcai French Bulldogban CBD-termékeket lehetett kapni, amely olyan kannabisz tartalmú szer, amely nem pszichoaktív, azaz nem lehet tőle beállni. A kannabisz pszichoaktív formában a THC-ban van jelen.

A rendőrség azonban közölte, a helyszínen alkalmazott kábítószerteszt szerint a lefoglalt anyag THC tartalmú kábítószer volt. A rendőrök lefoglalták az üzlet 20 perc alatt keletkezett közel 400 ezer forintos bevételét is. A katasztrófavédelem munkatársai az üzletet az egyéb szabálytalanságok miatt ideiglenesen bezárták. A BRFK az üzletből 15 vásárlót mintavétel céljából előállított, közülük 12 embernek lett pozitív a drogtesztje.

A rendőrök bevizsgálták a lefoglalt kábítószergyanús anyagot a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ laborban, és az előzetes vegyészszakértői vélemény megállapította, hogy kábítószernek minősül. A BRFK VII. kerületi Rendőrkapitányság az üzlet két tulajdonosa ellen kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, elszámoltatásuk folyamatban van.

A rendőrség a fenti cikkre utalva azt is hozzátette: A BRFK rendőrei „nem néztek be” semmit.

 

 

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.