Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Százak tüntettek Józsefvárosban Pikó András polgármesterjelölt mellett, akinek kampányközpontját nemrég rendőrök kutatták át

2019. szeptember 13. 19:57 - szerző: 168 Óra

Több százan gyűltek össze a józsefvárosi Práter utcában, ahol Pikó András polgármesterjelölt mellett tüntettek civilek, aktivisták és politikusok - tudósított a hvg.hu. A rendőrség szerda este házkutatást tartott a VIII. kerületi összellenzéki polgármesterjelölt kampányközpontjában, miután személyes adattal való visszaélés és választás rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt nyomozást indítottak a Magyar Nemzet cikke nyomán.

A Pál utcai fiú szobra előtt tartott rendezvény a Mi vagyunk a Grund! című dallal kezdődött – ennek felhasználása ellen egyébként korábban Vecsei H. Miklós, a musicalben Nemecseket játszó színész tiltakozott, de aztán törölte a posztját.

A tüntetés első felszólalója maga Pikó András volt, aki megköszönte a támogatást, de szerinte nem őt kell megvédeni, hanem a józsefvárosiakat. A polgármesterjelölt beszédében rágalomhadjáratról beszélt, de szerinte a Fidesznek azért van erre szüksége, mert fél.

„Milyen párt az, ami retteg kiállni vitára, rejtegeti kampányában a saját logóját, programja pedig a rendőrségi razzia?” – kérdezte.

Pikó szerint a Fidesz gyenge és gyáva párt, amely tudja, hogy napjai meg vannak számlálva. A támadásokat pedig azért kapják, mert elkezdték kinyitni a józsefvárosi aktákat, ők azonban nem állnak le, hanem a következő hetekben is beszámolnak a sötét ügyekről.

Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

A rendezvényen felszólalt Kunhalmi Ágnes, szocialista képviselő, Gy. Német Erzsébet, a Demokratikus Koalíció fővárosi képviselője, XVII. kerületi ellenzéki polgármesterjelölt és Donáth Anna, a Momentum alelnöke és EP-képviselője is. Donáth arra is emlékezetett, hogy ő pontosan tudja, milyen az, amikor betámadják az embert, utalva ezzel az ellene indított rágalomhadjáratra. Szerinte azonban a támadások csak azt bizonyítják, hogy valamit nagyon jól csinálnak.

A tüntetés utolsó felszólalója Karácsony Gergely, közös ellenzéki főpolgármester-jelölt volt, aki úgy fogalmazott: nem szabad hagyni, hogy a legbecsületesebb politikusaikat olyanok rágalmazzák, akik

a lábuk nyomát sem csókolhatnák meg.

„Nem kell félnünk a hatalomféltéstől rettegő gyáva, gonosz emberekről, mert mi vagyunk többen” – mondta a politikus, aki szerint ők csak annyit akarnak, hogy a város ne a kiváltságos keveseké legyen, hanem mindenkié.