Jöttek a rovarok, egy kivételével minden étterem bezárt a Corvin Plázában

2018. október 9., 20:13

Szerző:

A KFC-t kivéve a nyitvatartási idő lejárta előtt minden étterem bezárt a Corvin Plázában – értesült a hvg.hu. A portálnak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) azt mondta, rovarfertőzöttséget észleltek, a bevásárlóközpont fenntartója pedig azonnali intézkedést ígért, vagyis hogy saját hatáskörben saját hatáskörben felfüggeszti a vendéglátóhelyek működését a rovarfertőzöttség elhárításáig. Ehhez a Corvin Plaza annyit fűzött hozzá, hogy a takarítás folyamatban van, az elképzelések szerint szerda reggel a vendéglátóhelyek ugyanúgy kinyitnak, mint máskor, a Nébih pedig ellenőrizni fogja őket. A vendéglátóhelyek állítólag maguk dönthettek arról, hogy bezárnak vagy nyitva tartanak-e.

Bár a hvg.hu szerette volna tudni, hogy a rovarfertőzöttség a Magyarországot sújtó poloskainvázió áldozatává vált-e, erre egyik féltől sem kapott választ.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.