Jordán Tamás: Az, hogy gyakran meglátogattam, gazdagabbá tette az én életemet is

Törőcsi Mari halála mélyen megrázta Jordán Tamást, akivel huszonöt különböző színházban játszottak együtt. A művész szerint az egyik legnagyobb kitüntetés volt életében, hogy Törőcsik Mari a legjobb barátjának nevezte.

2021. április 16., 10:35

Szerző:

Rengeteg hivatalos és szakmai elismerésben van részem, de a nagy kitüntetések sorában az első között van, hogy Törőcsik Mari többször is mondta: „Tamás, maga az én legjobb barátom” – mondta lapunknak Jordán Tamás, aki megjegyezte, Törőcsik Mari Velemben élt ő pedig Szombathelyen, így gyakran tudtak találkozni az utóbbi időben is. – Törőcsik Mari tagja volt annak a nemzeti színházi társulatnak, amelynek én voltam az igazgatója, és már a 25. színházban játszottunk együtt.

– Rengeteg hivatalos és szakmai elismerésben van részem, de a nagy kitüntetések sorában az első között van, hogy Törőcsik Mari többször is mondta: „Tamás, maga az én legjobb barátom” – folytatta Jordán Tamás. – Ezt azért is mondhatta, mert ugye ő Velemben volt, én meg Szombathelyen. Törőcsik Mari tagja volt annak a nemzeti színházi társulatnak, amelynek én voltam az igazgatója, és már a 25. színházban játszottunk együtt.

A színművész arról is beszélt, a gyakori látogatáok miatt nagyon szoros kapcsolat alakult ki közöttük.

–Olyan nehéz kimondani: az, hogy én gyakran eljártam hozzá és az örömöt szerzett neki, gazdagabbá tette az én életemet is. Nagy dolog, hogy egy ilyen hihetetlen művésznő, akinek szinte nincs párja Európában, eldöntötte, hogy nem játszik többé, a színház nem fogja már érdekelni, de, hogy az, hogy velem mi van, az foglalkoztatta – mondta  Jordán Tamás.

– A legszebb emlékek nyilván az utóbbi időkből származnak: többször meg tudtam nevettetni.

Ez a viszony, ami kialakult köztünk, megengedte nekem, hogy én nagyon pimasz legyek vele, és játékos – idézte fel a színművész.

(Kiemelt kép: Törőcsik Mari színésznő a színpadon a 80. születésnapja alkalmából a Nemzeti Színházban rendezett gálaesten 2015. november 23-án.  Mellette Jordán Tamás színész, rendező. Fotó: MTI | Szigetváry Zsolt)

 

Ángyán József, az Orbán-kormány volt államtitkára azt mondta a 24.hu-nak adott interjújában, hogy  Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozíció betöltésére. Az államfőt Dobrev Klára nemrég azzal vádolta meg, hogy külföldieknek játszott ki magyar termőföldeket.