„Jó napot! Szabad egy Népszabadságot?”

2017. november 6., 15:57

Szerző:

Több mint két héttel az október 19-i megjelenése után is rikkancs árulja a hajléktalanok lapjának, a Fedél Nélkül népszabadságos különszámát. Egy rikkanccsal a 4-6-os villamos Margít hídi megállójában futottunk össze. A „Jó napot! Szabad egy Népszabadságot?” fordulattal szólította meg a leszállókat. 

Fotó: A szerző felvétele

A különszám többletköltségeire – a plusz 12 oldalra – a pénzt a tavaly október 8-án nyilvánvalóan politikai okokból bezárt Népszabadság szerkesztőségének a munkatársai dobták össze, ami a kormányközeli Magyar Idők újságíróját annyira nem érdekelte, hogy egy kissé rosszindulatú cikkben firtatta, ki lehetett a mecénás. (Mintha nem ez lenne az a Magyar Idők, amelyről egy júniusi elsőfokú ítélet szerint ki lehet mondani, hogy lopott pénzből működik. A Népszabadság szerkesztősége egyébként elítélte, hogy tavaly október 8-án a Kossuth téri tüntetők elégették a kormányközeli lap néhány példányát.) 

A Népszabadságnak ez már a második különszáma a Fedél Nélkülben. A tavalyi 37 500 példányban kelt el, a mostani az első 17 500 példány után a második utánnyomásnál tart. Lapunk főszerkesztője, Tóth Ákos, Krajczár Gyula főszerkesztő-helyettes és belpolitikai rovatunk újságírója, Ónody-Molnár Dóra is írt tárcát bele. A különszám eladásából származó bevétel a kiadót, a Menhely Alapítványt, illetve a terjesztőket – többnyire hajléktalan vagy hátrányos helyzetű embereket – illeti.