Plazmarészegen felborult a lopott furgonnal Hajdúszoboszlón, egy kisboltba ment segítségért a vérző fejű lengyel fiatal

2020. október 20., 17:36

Szerző:

A hajdúszoboszlói rendőrségnek idén július 25-én hajnalban jelentette egy helyi kisbolt alkalmazottja, hogy vérző sérülésekkel bement hozzájuk egy külföldi és angolul segítséget kért tőlük. A férfi eltévedt és nem talált vissza a szállására. Mire a járőrök odaértek a férfi már elment.

Kisvártatva azonban újabb bejelentés érkezett, ezúttal egy árokba borult kisteherautóról. Az egyenruhások senkit nem találtak a járműben, viszont azonnal eszükbe jutott az eltévedt külföldi a vérző sérüléseivel. Keresni kezdték a férfit, aki időközben visszatalált a szálláshelyére, azonban nem pihenhette ki az éjszaka fáradalmait, mivel a járőrök felébresztették, és előállították a rendőrkapitányságra.

Kiderült, hogy a fiatal lengyel, és eltévedt a városban az átmulatott éjszaka után. Bement egy telephelyre, ahol nyitva talált egy kisteherautót, amibe beült és mivel az indítókulcs is benne volt, így elindult vele. Nem jutott azonban messzire, mert nem tudta az úton tartani a járművet és belehajtott egy árokba.

Így:

Fotó: police.hu

Ugyan kisebb vérző sérülései is keletkeztek, de még ez sem tántorította el attól, hogy hazataláljon. Gyalog indult tovább és ekkor tévedt be a kisboltba, ahol az alkalmazottak útbaigazították, így sikerült megtalálnia a szállását. Megszondáztatták, és persze kiderült, hogy nem vizet ivott.

A hajdúszoboszlói nyomozók jármű önkényes elvétele bűntett, valamint járművezetés ittas állapotban vétség megalapozott gyanúja miatt folytattak vele szemben eljárást. A rendőrök az ügy iratait átadták az ügyészségnek - tudatta a Police.hu.

 

 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.