Itt a hivatalos bejelentés, Kerpel-Fronius Gábort indítja a Momentum a főpolgármester-jelölti előválasztáson

2019. június 3. 10:35 - szerző: 168 Óra

Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke hétfő reggel sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Kerpel-Fronius Gábort indítja a Momentum a főpolgármester-jelöltek előválasztásán. Elmondása szerint jelöltjük a politikán kívülről érkezik, tapasztalt és bizonyított cégvezető, aki egy IT-céget alapított és vezet, mindemellett édesapa. Kerpel a Nolimpia kampány után csatlakozott a mozgalomhoz, amelynek XIII. kerületi elnöke lett.

A pártelnök szerint az EP-választás eredmény azt üzente, hogy új arcokra van szükség a magyar politikában. 

– Tarlós Istvánt, a Fidesz-maffia védőügynökét kell nekünk majd itt legyőznünk októberben. A mi célunk az, hogy Tarlóssal szemben egyetlen egy ellenzéki jelölt álljon. Ehhez a legjobb út az előválasztáson való megmérettetés

– jelentette ki Fekete-Győr András.

Az előválasztásig 30 nap van hátra, amely Fekete-Győr megfogalmazása szerint nem sok idő, de elég arra, hogy megmutassák, hogy van itt egy felkészült és dinamikus közösség, akit Kerpel-Fronius Gábor fog képviselni.

Kerpel-Fronius Gábor beszédét azzal kezdte, hogy a feladatuk őszre hatalmas, de adott.

– Vissza kell vennünk Budapestet a Fidesz-maffiától

– tette hozzá.

 

Problémaként az ingatlan-és lakásmaffiát, illetve a parkolási maffiát nevezte meg, és a lakhatási nehézségekről is beszélt. Kitért arra, hogy nagyon sok embernek gondot okoz a lakbér kifizetése, és hogy nincs elég kollégiumi elérhetőség a városba érkező egyetemisták részére. Úgy véli, a fiatal pályakezdők családalapításának egyik legkomolyabb akadálya az, hogy nem találnak megfelelő lakhatást. Megjegyezte, hogy nem tudni, hol van a városban az a több ezer szociális ingatlan, amely üresen áll.

Kitért arra, hogy súlyos lakásválság van, eközben „a Fidesz-kegyencei potom pénzekért osztogatják egymásnak a luxuslakásokat előkelő környékeken, például a Várban.”

Kerpel ezek felszámolását hirdette meg, és közölte, hogy a Momentum 2.0 programját, a 2030-ig tartó, konkrét intézkedéseket tartalmazó vízióját fogja ő képviselni. Ennek célja többek között az, hogy a lakosok ne kényszerüljenek arra, hogy a jövedelmük 30 százalékánál kelljen többet költeniük lakhatásra, illetve hogy korszerű, környezetkínélő megoldások álljanak rendelkezésre a közlekedéshez.