Isten elkérte a zarándoklatra félretett pénzét, 300 ezer forintnak megfelelő eurót adott Orbán Gáspár vallási mozgalmának

2018. november 8., 11:13

Szerző:

Újabb isteni megnyilatkozásról számolt be a Facebook-oldalán nemrég az Orbán Viktor fia, Orbán Gáspár fémjelezte Felház. A vallási mozgalom után ugyanis az adományok számolásánál találtak egy levélbe csavart köteg pénzt.

„Ehhez a pénzköteghez, ami 300 ezer Ft értékű valutát tartalmazott a következő történetet kaptuk: Aki ezt nekünk adta, éppen az El Caminóra indult a Felházhoz képest négy nap múlva. Az a pénzösszeg, amit bedobott az adományok közé az összes félretett pénze volt az utazásra, viszont Isten elkérte tőle az alkalmon. Hezitált, hogy bedobja-e vagy sem, de végül úgy döntött megteszi, mert bízik Istenben annyira, hogy majd kirendel neki mindent, amire szüksége lesz az útja során.

A Felház hálás az adományért, nagyon szívesen hallanák a történet folytatását – hangzik a bejegyzés, amely rengeteg indulatot váltott ki a közösségi oldalon. Sok hozzászólás kritizálja a pénzgyűjtési akciót, és  kérdéses mi lesz az adományok sorsa, hiszen a miniszterelnök fia és társai korábban közölték, a 2018. őszi szemeszter alkalmával tartott összejövetelek az utolsók a Felház működésében, ezt követően pedig a vizsgaidőszak után, 2019. márciusában záróalkalmat tartanak.

Orbán Gáspár később azt is közölte, valójában csak a Felház-alkalmak szűnnek meg jövő márciusban, de a Felház vallási mozgalomként dübörög tovább, és ez a vég igazából egy új kezdet, ami után sokkal nagyobbra nőhetnek, mint az elmúlt három és fél évben. Hogy pontosan mire is készülnek, egyelőre nem tudni, mindenesetre az utolsó budapesti Felházon a kormányfő fia kijelentette:

– Magyarországon nagyobb és dicsőségesebb dolgok jönnek. Nagyobb, mint az, hogy ezer éve felvette a kereszténységet, nagyobb, mint a reformáció.

2024. április 26., 11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.