Elkezdődött: többen felmondtak az Indexnél, miután nem engedték vissza Dull Szabolcs főszerkesztőt

2020. július 23., 16:17

Szerző:

Többen felmondtak az Index újságírói közül – tudta meg a 24.hu. Elérték Dezső András újságírót, aki az első távozók között van. Azt mondta a portálnak, beadta felmondását, de nem kíván nyilatkoztni, a portál információi szerint még Szalai Bálint, a gazdaság rovat újságírója is a távozók közt van.

A Népszava azt írja, csütörtökön szintén beadta a felmondását a bírósági anyagairól, szocioriportjairól ismert Janecskó Kata, és a volt főszerkesztő-helyettes Miklósi Gábor is.

Távozik a kultúrarovat vezetője, Zsuppán András is, aki azt írta Facebook-oldalán, hogy technikailag “egy hétfőn kezdődő szabadsággal véget ér a kultrovatvezetői munkám az Indexben. Ami ma történt, egyrészt minden további nélkül elkerülhető, másrészt fatálisan elkerülhetetlen volt, és az Index végét jelenti.”

hvg.hu információi szerint a csütörtöki állománygyűlésen Bodolai közölte a szerkesztőséggel, amennyiben ragaszkodnak ahhoz, hogy Dullt helyezze vissza a főszerkesztői székbe, akkor ő lemond. Mivel a szerkesztőség ragaszkodik a szerdán kirúgott főszerkesztőhöz, várnak két-három órát arra, hogy Bodolai mit lép. Az is kiderült, ha Bodolai nem mond le,

akkor többen is felmondhatnak, ha viszont megteszi, megvárják, ki jön a helyére.

A helyzet viszont meglehetősen kacifántos, mert az ügyvéd helyére a NER-be alaposan beágyazódott Vaszily Miklós, az Index hirdetési felületeit értékesítő Indamédia résztulajdonosa jelölhet új kuratóriumi elnököt, vagyis akkor is többen felállhatnak a szerkesztőségből, írja a hvg.hu, amely azt is megjegyzi,

bár többen akartak délután felmondani, azért nem tudtak, mert Bodolai távozott az épületből a hátsó kijáraton.

Néhány órája Munk Veronika főszerkesztő-helyettes is jelezte – Dull menesztése miatt –, biztos benne, hogy sokak számára véget ért most a munka az Indexben.

  

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.