Az Index főszerkesztője: „A történések a szerkesztőség feje fölött zajlanak, beleszólásunk, ráhatásunk nincs ezekre”

2020. június 30., 13:43

Szerző:

Szolgálati közleményt tett közzé az Index főszerkesztője, Dull Szabolcs azután, hogy kedden váratlanul lemondott a portál egy hete kinevezett vezérigazgatója.

Dull azt írta, az Indexet tulajdonló alapítvány kuratóriumi elnöke, Bodolai László a sajtót és a szerkesztőséget egy időben értesítette Ződi Zsolt távozásáról.

„A történések a szerkesztőség feje fölött zajlanak, beleszólásunk, ráhatásunk nincs ezekre.

Egy hét alatt két vezérigazgató távozott, és egyelőre mi sem tudjuk, ki lesz a következő a poszton. És azt sem tudjuk, milyen változtatások véghez viteléről van szó.” – írta Dull, aki jelezte: szeretnék nyugodtan folytatni a munkát.

A címlapon közzétett barométert továbbra sem állította vissza a szerkesztőség, a lap függetlenségét még mindig veszélyben érzik. A múlt héten azt mondták, ha kapnak garanciákat, visszaállítják a mutatót.

Ződi Zsolt korábban közleményt adott ki a távozásáról, döntése oka, hogy miután megismerte a cég anyagi helyzetét, arra jutott, hogy egy ekkora szervezetre vonatkozó változtatások véghez vitele túl nagy feladat számára.

A keddi fejlemények mellett érdekes, hogy

az Index honlapja nagyjából 13 óra óta nem elérhető.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.