Igen olcsón vehetett volna ingatlant a fideszes önkormányzattól a DK képviselője, de aztán rájött, hogy inkább nem alkuszik Orbán rendszerével

2018. február 13., 15:00

Szerző:

Élő Norbert, a DK politikusa a XI. kerületi Kosztolányi Dezső tértől nem messze kibérelt egy önkormányzati ingatlant decemberben. Ezután jelezte, hogy az ingatlant meg is akarja venni, a környékbeli ingatlanárnak töredékéért, 8-9 millió forintért – írja a 24.hu.

Az ingatlan egy 43 négyzetméteres alagsori, utcai bejáratú önkormányzati szuterén a Fadrusz utcában. Élő 8,6 millió forintos vételi ajánlatot tett, vagyis 200 ezer forintos négyzetméterenkénti áron akarja megvásárolni az üzlethelyiségnek alkalmas ingatlant cége, a Trend/Prognózis Társadalom- és Gazdaságkutató Zrt. A környék ingatlanáraihoz képest jóval alacsonyabb vételi ajánlatát azzal indokolta, hogy 4-5 millió forintért fel kell újítani helyiséget.

Az önkormányzat tulajdonában álló cég értékbecslést készített, és Élő ajánlatánál is olcsóbbra, 7,9 millió forintra becsülte az ingatlan árát. Az önkormányzat gazdasági bizottsága szokatlanul hamar, négy héten belül határozatot hozott arról, hogy a DK-s képviselő viheti az ingatlant, 10 millió forintért, az áfát ugyanis visszaigényelheti cége. A 14 tagú bizottság 10 jelenlévő kormánypárti és ellenzéki tagjából 9-en támogatták a javaslatot, egy Együtt-PM-es képviselő tartózkodott.

Élő azonban sokallta az árat, ármérséklési kérelmet nyújtott be, vagyis a 8,6 millió forintos árat bruttó árnak javasolta, tehát a nettó vételi ára a helyiségnek 6,77 millió forint. A bizottság most szerdán tárgyalta volna a kérelmet, a DK lapunkhoz eljuttatott közlemánye szerint azonban Élő Norbert – elfogadva, hogy bármilyen alkunak még a látszatát is kerülni kell Orbán rendszerével - a mai napon visszavonta a pályázatát.