A járvány ellenére leforgatják a Hosszú Katinkáról szóló, 560 milliós állami támogatással készülő szuperhősfilmet

2020. április 1., 09:39

Szerző:

A koronavírus-járvány és az olimpia elhalasztása ellenére tovább forog a Hosszú Katinkáról szóló dokumentumfilm - közölte a film kommunikációjával foglalkozó ügynökség szerdán az MTI-vel.

 „A Katinka címmel készülő portréfilm alkotóinak döntése szinkronban áll az eredeti szándékukkal, miszerint a stáb szárazon és vízen, a felkészülés hullámhegyein és hullámvölgyein át követi a magyar úszófenomén felkészülését a tokiói olimpiai játékokra"  – olvasható a közleményben. (Mint ismert, a kokiói olimpiát egy évvel elhalasztják)

A készülő dokumentumfilm megörökíti a jelenlegi veszélyhelyzetet is, amikor a háromszoros olimpiai, huszonhatszoros világ- és harmincnégyszeres Európa-bajnok magyar úszó folytatja az edzéseket, és a három aranyat hozó riói olimpia után Tokióban újra versenybe száll a győzelemért. 

Köbli Norbert forgatókönyvíró, kreatív producer úgy fogalmazott, hogy

„Hosszú Katinka egy magyar szuperhős,

mi pedig az első magyar szuperhősfilmet készítjük egy lányról, aki köztünk él, olyan, mint mi,

de a benne lakó erő emberfeletti. Filmesként erre keressük a választ: mi Katinka szuperereje? Mi az a tehetség, mi az a tulajdonság, amitől szárazon és vízen fejhosszal kitűnik a mezőnyből?"

Hosszú Katinka elmondta: örül neki, hogy folytatják a forgatást és ezt a kritikus helyzetet is megörökítik.  Mint elárulta, megrendítette az olimpia elhalasztásának híre, de pár nap alatt alkalmazkodott az új helyzethez, már az új edzésterve is összeállt.