Hosszú Katinka: Konzultálnék, hogy most én mondjam-e ki itt videóban azt az összeget

2018. november 29., 10:50

Szerző:

Májusban derült ki, hogy Hosszú Katinka egyesülete, az Iron Aquatics rendhagyó módon használta a 2017-es vizes- világbajnokságra a 43,6 milliárd forint közpénzből épült Duna Arénát. A többi klubbal ellentétben nem bérleti szerződést, hanem pályahasználati szerződést kötöttek, amely május 31-éig volt érvényes. A felek júniusra megállapodtak, de azt továbbra sem lehetett tudni, hogy az Iron Aquatics fizet-e a pályahasználatért. Az Index szerdán a Duna Arénában tartott nyílt edzésen megkérdezte erről az úszónőt. A portált az érdekelte, igaz-e a hír, hogy az úszóiskola ingyen használja a létesítményt, amire Hosszú Katinka erre azt felelte, hogy az Iron Swimnek van szerződése a Duna Arénával, és fizet a használatért.

– Természetesen én tudom a teljes összeget. Megmondom őszintén, én most akkor konzultálnék a BP2017-el, hogy most ezt én mondjam-e ki itt videóban azt az összeget. Ugye azt az összeget nem fogom most itt elmondani, de mindenképpen akkor őket is meg kell kérdezni, hogy ez mennyi legyen nyilvános

– mondta Hosszú Katinka.

A portál arról is kérdezte az ország egyik legsikeresebb sportolóját, hogy ugyan már mások is használhatják a létesítményt, de csak napi három órára.

– Lehet, hogy nem fog tetszeni sokaknak az én válaszom. Én úgy gondolom, hogy egy ilyen létesítmény, ami tényleg egy világbajnokságra, az elit úszóknak készült el egy olyan rendezvényre, ahol a világ legjobbjai úsztak, én úgy gondolom, hogy azokban az idősávokban – most gondolok ugye a délelőttre és a délutánra – akkor használják azok a sportolók, akik versenyezni fognak, és olimpiára, világbajnokságra készülnek fel, ami ugye a jelenlegi helyzet

– felelte a sportoló.

Elmondása szerint most több klub, illetve a Magyar Úszók Szövetsége is használja azt, vagyis főként olyan élsportolók, akik arra készülnek, hogy olimpián és világbajnokságon versenyezzenek.