Horváth Csaba nem zárja ki, hogy szerződne parkolóórák üzemeltetésére Kupper András cégével, akit korábban csalásért ítéltek el

2019. november 5., 21:41

Szerző:

A Zugló élére nemrég megválasztott MSZP-s polgármester, Horváth Csaba olyan előterjesztést nyújtott be a november 7-i zuglói közgyűlésre, amely lezárná az új parkolóórák beszerzésére és üzemeltetésére kiírt közbeszerzési eljárást. Ezen az eljáráson csak egyetlen cég indulhatott, a Zuglóban már korábban is számos parkolóórát telepítő C-Ware Kft., amely annak a Kupper Andrásnak az érdekeltsége, akit éppen parkolási csalás miatt ítélt el a bíróság, és egykori parkolási cégének vezetői jelenleg is a vádlottak padján ülnek csalás vádjával- értesült a 444.hu.

Kupper cége ugyan idén tavasszal megnyerte az egyszereplős tendert, de Karácsony Gergely zuglói polgármesterként akkor még nem tűzte napirendre a szerződés megkötését, vagyis a közbeszerzési eljárás lezárását. Kupperék azt vállalták, hogy 76 darab új parkolóórát telepítenek, amiket négy éven át karban tartanak.

A pénzérmékkel igen, bankkártyával viszont nem működő automaták darabja több, mint 2 millió forintba kerül, amiket a C-Ware Kft. szállít, majd darabját havi 40 ezer forintért üzemeltetik. A Kupperék által még 2017-ben Zuglónak leszállított 207 parkolóautomata üzemeltetését még darabonként 69 ezer forintért vállalták.

Horváth Csaba friss Facebook-bejegyzésében éppen erre a 40 százalékos árcsökkenésre hivatkozva írja többek között, hogy az önkormányzat akár jól is járhat az üzlettel. 

„A cikkben említett parkolóóra-vásárlásról és működtetéséről szóló sikeres közbeszerzési eljárás 2019 áprilisában zárult le, tehát jóval azelőtt, hogy hivatalba léptem volna. A döntést elnapolták. A nyertes december 31-éig vállalta, hogy tartja a közbeszerzési eljárás során megállapított, a korábbi eljáráshoz képest 40 százalékkal olcsóbb árakat” - írta Horváth, aki szerint az akkori eljárással szemben kifogást senki nem emelt, az szabályos volt, és az a cég pályázott (vagyis Kupper cége), amely az első körben is megnyerte közbeszerzést, tehát a régi és az új eszközök kompatibilisek egymással.

„Mellesleg olyan automatákról van szó, amelyeket azonnal be lehet kötni a NAV rendszerébe, ellentétben a budapesti parkolóautomaták többségével. Ennek alapján polgármesterként nekem egy dolgot kell csak vizsgálnom, hogy a zuglóiak érdekét szolgálja-e ennek a szerződésnek a megkötése. Erről kell döntenie a képviselő-testületnek, ráadásul név szerint” - tette hozzá a polgármester.