Hiába fenyegetőzött bezárással a józsefvárosi önkormányzat, ma újra kinyitott az Auróra

2018. július 17., 21:47

Szerző:

Bár hétfőn a józsefvárosi önkormányzat hétfőn a honlapján tudatta, hogy bezárja az Aurórát és a Corvin-tetőt is, kedd délután az Auróra újra gond nélkül kinyitott, miután az üzemeltető cég, a Marom Klub Kft. semmiféle hivatalos bírósági végzést vagy értesítést nem kapott az ügyben – derül ki a 444 cikkéből. A nyitást sem az önkormányzat munkatársai, sem rendőrök nem akadályozták meg, ami azt sugallja, hogy egyelőre mindössze fenyegetőzésről van szó,  Kocsis Máté volt polgármester másfél hete megválasztott utódjának, Sára Botondnak egyszerűen nem tetszik, hogy az Auróra a kerületben működik. 

Fotó: Bojkovszky Péter

Az Auróra Kioszk és Auróra Kert bezárásáról eredetileg még tavaly, 2017. június 28-án  tett bejelentést a józsefvárosi önkormányzat  A Kioszk esetében a nyomozó hatóság kezdeményezésére kábítószer-terjesztés miatt közbiztonsági érdekből, a Kert esetében pedig kereskedelmi tevékenység megkezdésére és folytatására vonatkozó engedély hiányában. A közleményben a józsefvárosi önkormányzat azt állította, hogy az üzemeltető, a Marom Klub Kft. fellebbezett ugyan a döntés ellen, ezt viszont a bíróság és a kormányhivatal a cég „rosszhiszemű és jogsértő eljárására" hivatkozva elutasította, csakhogy ez nem egészen így történt. Sőt. A fővárosi kormányhivatal már 2017 augusztusában kimondta, hogy a bezárás nem volt jogszerű, a hely így ősszel újra kinyitott. A kormányhivatali indoklás szerint ugyanis 

a vendégek általi csekély mennyiségű kábítószer-birtoklás vagy -fogyasztás nem alapozza meg a szórakozóhelyek bezárását.

Ami pedig a Kertet illeti, annak a bezárásáról írni azért nincs értelme, mert az idén ki sem nyitott.

Az északkeleti és a délnyugati, nyugati tájakon erőteljes gomolyfelhő-képződés várható: ezeken a részeken egyre több helyen számolhatunk esővel, zivatarral, felhőszakadással.

Újabb pofont kaptak azok, akik hittek abban, hogy a gyermekvédelmi törvény valóban szigorodhat. A kormánypártok képviselője, Dunai Mónika előterjesztése szerint ugyanis a gyónási titok mentesülne a jelentési kötelezettség hatálya alól a gyerekbántalmazások esetében is. Azaz egy pap minden további nélkül eltitkolhatná, hogy egy pedofil elkövető bevallotta neki a bűnét.