Hernádi Zsolt eladta randioldalait, kiszáll a társkeresésből

2019. június 7., 14:41

Szerző:

Hernádi Zsolt kiszáll az online társkereső bizniszből. Az osztrák Russmedia International megvásárolta a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgató tulajdonrészét a legnagyobb hazai társkereső oldalakat működtető Dating Central Europe-ban – írja a napi.hu.

A Dating Central Europe Zrt.-ben 80 százalékos részesedéssel bírt a Hernádi Zsolt tulajdonában lévő Gran Private Equity. A tranzakció pontos értékét nem tudni, de annyit elárultak, hogy Hernádi komoly nyereséggel szállt ki a cégből.

Ez a cég működteti a Randivonal, a viszony.hu, a Vagyok Neked, a puncs.hu, a Melegrandi és a Szexrandi portálokat. Tavaly a Dating Central Europe 524,3 millió forintos árbevétel mellett 127,6 millió forintos adózott eredményt ért el.

Sajtótájékoztató a Corvinus Egyetem fenntartóváltásával
Fotó: Mónus Márton

A Russmedia International ügyvezetője, Eugen B. Russ azzal indokolta az üzletet, hogy kiváló növekedési potenciált látnak a Randivonalban és a cégcsoporthoz tartozó többi niche társkereső oldalban.

A Gran Private Equity is érintett volt egyébként az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) vizsgálatában a JEREMI-program fejlesztési pénzeivel kapcsolatban. Az OLAF-jelentés megállapította, hogy a JEREMIE-pályázatokkal kapcsolatban szabálytalan volt a közbeszerzési eljárás, túl rövid volt a pályázati határidő, és személyre szabták a feltételeket. Felmerült a kartellgyanú a két nyertes cég, a Gran Private Equity és Garancsi István érdekeltsége, a Garangold Investment Befektető Zrt. között, továbbá jelentősen túlárazva vásároltak szexoldalakat EU-s forrásból.

Az OLAF azt javasolta, hogy az EU kötelezze a magyar államot 4,3 milliárd forintot visszafizetésére.

10:56

Európa háborúba sodródásától tart, az európai parlamenti választások tétje pedig, hogy hány voksot kapnak a háború- és hány voksot a békepárti erők – többek között erről értekezett Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök szerint Magyarországon a békére csak az szavaz, aki a Fideszre szavaz, aki a baloldalra szavaz, a háborúra adja a voksát.