Helyreigazítás

2018. április 27., 23:10

Szerző:

http://168ora.hu/itthon/hatalmas-hibat-vetettek-minden-magyarorszagi-szabalyserto-adatait-toroltek-148587 URL-címen megjelent lapszemlénkben valótlanul állítottuk, hogy hatalmas hibát vétettek, minden magyarországi szabálysértő adatait törölték. Lapszemlénkben ugyancsak valótlanul állítottuk, hogy az év elején egy kommunikációs hiba miatt a kormányzati szoftverek fejlesztéséért felelős IdomSoftnál minden magyarországi szabálysértő elektronikusan tárolt adatait törölték. Valótlan állításainkkal szemben a valóság az, hogy az adatabázisból nem történt törlés.

Valótlanul állítottuk, hogy a Nemzeti Választási Iroda az IdomSoft Zrt.-nek fizetett ki 9 milliárd forintot a 2018-as választás szoftverének a kifejlesztésére. A valóság ezzel szemben az, hogy a 2018-as választás informatikai rendszerét (valasztas.hu) nem az IdomSoft Zrt. építette ki, a Nemzeti Választási Iroda pedug nem fizetett ki az IdomSoft Zrt.-nek 9 milliárd forintot 

Ugyancsak valótlanul állítottuk, hogy az IdomSoft Zrt. nevéhez fűződik az Ügyfélkapu és az okmányirodai hálózat létrehozása. A valóság mindkét állításunkkal szemben az, hogy az IdomSoft Zrt. nevéhez nem köthető sem az Ügyfélkapu, sem az okmányirodai hálózat létrehozása. 

Valótlan állításainkért minden érintett elnézését kérjük.