Harminckétmillióból szerveznek vasutasnapot a volt fideszes kabinettitkár cégei

Békéscsabán, Pécsett, Szolnokon, Celldömölkön és Kisvárdán szervezhet vasutasnapot zenei fesztivállal Kuna Tibor volt kabinettitkár sokmilliós állami megbízások révén elhíresült cége, a Trinity International. A Kuna másik cégét, a Trinityvel azonos címre bejegyzett Young and Partnerst bízta meg a MÁV, további tizenötmillió forint értékben.

2016. augusztus 3., 16:34

A Kuna cégei által szervezett

vasutasnapona Közbeszerzési Hatóság weboldalánközzétett megbízás szerint lesz többek között könnyűzenei és gyerekkoncert, színpadi előadás, főzőverseny, kispályás fociverseny, gyerekfoglalkoztató, légvár stb. Számos újságcikkfoglalkozott a két cég által elnyert megbízásoksorával, s a cégadatok is bizonyítják, a Szijjártó külügyminiszterrel baráti viszonyt ápolóKuna Tibor cégei csak úgy szárnyalnak a kommunikációs piacon:a 2010 decemberében alapított Trinity éves árbevétele 2015-ben meghaladta a 4,5 milliárd forintot (míg négy évvel korábban csak nyolcmilliós [!] árbevétele volt a cégnek). A Young and Partners „csak” 1,3 milliárdos árbevételt produkált tavaly.

A Trinity részt vesz a Nemzeti Kommunikációs Hivatal 25 milliárd forintos megbízását elnyerő három konzorciumban is:

a tavaly aláírt megbízáskeretében két éven át a nyertes cégek végeznek különböző kommunikációs feladatokat a kormány részére. A kormányrendelet hatálya alá tartozó szervezetek a keretmegállapodás alapján e három konzorciumtól rendelhetnek meg kommunikációs szolgáltatásokat.

A nyertes konzorciumok a következők voltak: Egyesült Reklám Konzorcium (HG 360 Reklámügynökség Kft. és Affiliate Network Kft.), a Trinity-Sprint Konzorcium (Trinity Communications Kft. és Sprint Nyomdaipari Kft.), valamint a Mindshare Médiaügynökség Kft., a HAB Advert Kommunikációs Ügynökség Kft. és a Goodwill Communications Kft. által alkotott konzorcium.

A Trinityt bízta meg az Észak-dunántúli Vízmű Zrt. 24,9 millió forint értékben rendezvények szervezésével, de a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. és a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. is épp ennyi pénzért kérte fel a céget egy évre hasonló feladatokra. Az MNV Zrt. is a Trinityt találta a legalkalmasabbnak arra, hogy a vagyonkezelő elektronikus aukciós rendszerének bevezetéséhez kapcsolódó marketing- és médiavásárlási feladatokat elvégezze, csaknem húszmillió forintért.

A Young and Partnerst idén a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség bízta meg szintén kommunikációs feladatokkal, csaknem tízmillió forint értékben, és ez a cég végezheti a szombathelyi labdarúgó-stadion és sportcsarnok fejlesztéséhez kapcsolódó marketingfeladatokat is, 17 millió forintért. Ugyancsak a Young and Partners nyerte még márciusban a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. tulajdonában lévő Magyar Kereskedelem-fejlesztési és Promóciós Kft. 80 millió forintos kiírását rendezvényszervezői feladatokra. Ennek a kft.-nek a cégvezetője, Kerekes György tavalyig az MNKH Zrt. korábbi vezérigazgatója, s az Orosz-Magyar Kereskedőház Zrt. ügyvezetője volt.

A Külügyminisztérium háttércége, az MNKH kissé besározódott a Quaestor-botrány során, amikor kiderült, hogy a pénzüket – 3,8 milliárd forintot – épp a botrány kirobbanása napján vették ki a Quaestortól. Kerekes György ezek után lemondott a vezérigazgatói posztról.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 21 milliós, hirdetmény nélküli pályázatát is ez a cég nyerte (még tavaly decemberben), többek között marketingkommunikációs stratégia kidolgozására, médiakampányok tervezésére, médiavásárlásra és médiagyártásra.

Az már csak hab a tortán, hogy a Young and Partners korábbi ügyvezetőjének, Hajdu Ákosnak a cége, az Art Treasure Kft. számtalanszor indul „versenytársként” a különböző állami kiírásokon. Például

itt, ittés itt, vagy itt. Ráadásul az Art Treasure telephelye is Óbudán, a Miklós téren van, ugyanabban az épületben, ahol Kuna cégeinek a székhelye.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.