Eltűnt a bíróság honlapjáról a Handó Tündének hálálkodó nagyon kínos levél

2019. december 4., 13:12

Szerző:

Elérhetetlenné vált az Országos Bírósági Hivatal (OBH) éléről leköszönő Handó Tündének hálálkodó levél a bíróság honlapjáról - szúrta ki a 444. A kínos dokumentumot november végén 24 bírósági vezető írta alá, akiket ezért külön felrendeltek Budapestre.

A birosag.hu-n a levél helyén most csak annyi áll, hogy „a keresett oldal nem található”.

A levél megjelenése a bírók között is ellenérzést váltott ki. Vadász Viktor, a Fővárosi Törvényszék büntetőbírája és Országos Bírói Tanács tagja a levélről azt mondta 444-nek, hogy

„Ilyen stílusban az 1950-es években, a Szovjetunióban beszéltek egyes vezetőkről. Amikor elolvastam, hogyan hálálkodnak Handó Tündének, elszégyelltem magam magyar és európai bíróként is.”

Egy idézet a levélből:

„A hivatalba lépésed óta eltelt nyolc esztendő eredményei által hazánk bíróságainak történelemkönyve aranykort hirdető újabb fejezettel folytatódott, amelynek írásában jelentős szerepel vetted ki a részed. 2012 óta a bírósági szervezet mérföldes léptekkel haladt előre, melyek nyomán a siker, az eredményesség és a fejlődés hangjait visszhangozták a magyar igazságszolgáltatás »templomai«.”