Halottak aláírásával adtak le képviselőjelölti ajánlóíveket Pest megyében

2018. március 5., 19:29

Szerző:

Halottak aláírása szerepel néhány olyan képviselőjelölti ajánlóíven, amelyet a Pest megyei 10-es számú egyéni választókerületben adtak le – írja a 24.hu. A portál információját Ugrin Dániel, Monor aljegyzője megerősítette, hozzáfűzve,  Urbán Hajnalka jegyző még február 28-án szólt a választási bizottságnak, hogy  „több kis párt”  leadott ajánlóíveinek a ellenőrzésekor a választási irodai munkatársai 

15-30 nem elfogadható aláírással ellátott ajánlást iktattak.

Kiderült, hogy a szignókat csak már halott emberek vethették volna papírra.

A 24.hu feltette a kérdést, hogy milyen pártok ajánlóíveiről van szó, de erre nem kapott választ. Arra, hogy tesznek-e feljelentést az ügyben, Ugrin Dániel úgy válaszolt, az összes jelölt nyilvántartásba vételi eljárásának jogerős lezárása után térnek vissza a „passzív ajánlások” miatt tett esetleges feljelentésre.  A választási eljárási törvény alapján – emlékeztet a 24.hu – a feljelentés kötelező.

Péntek éjszaka már nagyrészt derült vagy gyengén felhős idő várható, de a délkeleti határ közelében még ekkor is előfordulhatnak felhősebb körzetek.

Karsai Dániel levélben fordult Sulyok Tamás köztársasági elnökhöz, melyben azt kérte, az államfő tegyen nyilatkozatot arról, hogy kegyelemben részesíti azokat, akik segítenek a gyógyíthatatlan halálos betegségben szenvedők távozásában.