Kövér László szerint a gyűlölet nem pálya, de Tordaiékat mégis a demokrácia salakjának tartja

2019. december 21., 13:38

Szerző:

A gyűlölet nem pálya – nyilatkozta Kövér László a Magyar Hírlapnak adott hosszú interjúban. A házelnök ezt bizonyítandó mégis megjegyezte, hogy Tordai és társai szerinte a demokrácia salakja.

Arról is kérdezte őt a lap, hogy a parlamentben gátat vethet-e az agressziónak az ellenzék által szájkosárnak titulált házszabályi módosítás. Kövér László szerint az az utóbbi hetekben, hónapokban az ellenzék kicsit tartózkodóbb lett a balhézásban, mint korábban. A Magyar Hírlap szerint azonban Hadházy Ákosról ez nem mondható el.

„Hadházy Ákos zoológiai besorolása szerint Hadházy Ákos. Nincsen párja széles e világon.

Ám mintha az ellenzék levonta volna a politikai konzekvenciáit annak, hogy nem csak a jó ízlés határait lépték át többszörösen. A baloldal bolsevista részének zsigereiben meglévő történelmi tapasztalat 1956. október 23-a óta az, hogy nem érdemes rugdosni az oroszlánt, hátha mégsem döglött. Nem mellesleg árulkodó volt a szintén hangos Tordai Bence nyilatkozata, miszerint azért ellenzik a házszabály módosítását, mert ezzel a Fidesz el akarja venni tőlük a „kattintékony híreket generáló” extrém akciók lehetőségét. Nekik ugyanis, miután érveik nincsenek, nem megfelelő eszköz a vita, amelyre egyébként annak idején maga a parlament létrejött. Nem azért jött létre, hogy az Országgyűlésbe bevigyék a polgárháborút, hanem hogy kinn ne kelljen azt megvívni. Ezt persze csak az idiótáknak kell elmagyarázni, az intelligensek tudják. Ahogy Ivan Ivanovics, a viccbéli nagy szovjet filozófus mondaná, hiába nekik van a legnagyobb megafonjuk vagy transzparensük, ha egyébként egyetlen gondolat sem jut az eszükbe!”

– magyarázta Kövér László.

Kövér László a mezőtúri lakossági fórumon
Fotó: Mészáros János

A lap megjegyezte, hogy látszik, hogy részben Tordai és társai hatására, jelentősen leromlott a közélet színvonala.

„Ők a demokrácia salakja. Mindig vannak, akik a demokráciát a szabadság korlátlan terepének gondolják. Pedig még az úgynevezett liberális demokráciának is megvannak, mindig is megvoltak a korlátai – gondoljunk csak arra például, hogy Svájc csak a hetvenes években adta meg a nőknek a szavazati jogot, mégsem vitatta senki, hogy az alpesi országé a kontinens legrégebben működő demokráciája”

– válaszolta.

Az interjúban szóba került, hogy az ellenzék a művészek és színházigazgatók korlátozásáról beszél.

„Ha olyan lenne a mi általunk állítólag folytatott kultúrharc meg a diktatúra, ahogy ők gyakorolják másokon, mihelyt lehetőségük nyílik rá – lásd Karácsony bumfordi fenyegetését Dörner György felé –, akkor az fájna nekik. Egyelőre azonban inkább nekünk fáj. Őszintén szólva, elegem van abból a diktatúrából, amit állítólag mi tartunk fenn, mégis mi húzzuk a rövidebbet. Egyébként a főpolgármester most úgy viselkedik, mint egy pubertáskorban lévő kiskutya, amelyik látványosan körbejelöli a területét” – panaszolta az Országgyűlés elnöke.

Kövér László az októberi önkormányzati választás eredményével kapcsolatban azt is megjegyezte, most érett be a társadalom egy jelentős részé­ben az ellenzék által kilenc éve folytatott háborús hisztériakeltés gyümölcse.