Hadházy végrehajtást indított Bayer Zsolt ellen

Bayer először ötforintosokban fizetett volna - írta Hadházy.

2021. január 6., 08:36

Szerző:

Hadházy Ákos politikus, országgyűlési képviselő végrehajtási eljárást indított Bayer Zsolt publicista ellen, miután Bayer elvesztett egy személyiségi jogi pert a képviselővel szemben, majd nem fizetett. 

Hadházy ezzel kapcsolatban azt írta Facebook-oldalán: “Miután elvesztette a személyiségi jogi pert – amit azért indítottam, mert a megmondóember szándékosan összekeveri véleménynyilvánítást a gyalázkodással –, azt állította, nem fog fellebbezni, hanem ötforintosokban fog fizetni. Gyűjtést is rendezett és azt írta, össze is jött. Miután finoman jeleztem neki, hogy a törvény szerint ötforintosokból maximum 50 darabot, vagyis 250 forintot vagyok köteles elfogadni és ehhez tartani is fogom magam, inkább mégis felülvizsgálatot kért a Kúriától. Elvesztette.

Ezután felhívást tett közzé a híveihez, hogy ők küldjék apránként a pénzt” - írta, majd hozzátette: “Természetesen azt sem kellett volna elfogadnom, de nem is volt ilyen dilemmám: egyetlen túlbuzgó pécsi hölgy sietett a fideszes heccember segítségére, neki tisztelettel visszaküldtem a csomagját. Bayer úr ellen pedig megindítottam a végrehajtást. Bízom benne, hogy lesz honnan kipengetnie, hiszen csak az 1001év Kft. nevű vállalkozása 60 milliós jogdíjat kapott az MTVA-tól” - írta a képviselő.

 

 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.