Egy idős asszony minden nap rendbe teszi a Hableány tragédiájában meghalt dél-koreai kislány emlékét őrző mackókat a Duna-parton

2019. augusztus 19., 13:49

Szerző:

Mintha csak tegnap történt volna a tragédia, olyan gondozott az emlékhely, amelyet a 28 áldozatnak állítottak a Margit híd pesti hídfőjénél – nyugtázta a Ripost. Mécsesekből egy keresztet és egy szívet formáztak, szinte mindig ég valamelyikben a láng. Középre koszorút állítottak, körülötte mindig van friss vágott virág és szépen gondozott cserepes növény. A híd falazatán versek, koreai és magyar üzenetek, sőt, egy magyar kisgyermek rajza is emlékezik a május 29-én elsüllyedt hajó utasaira.

Az egyik oszlop körül játékmackók sorakoznak, a hatéves dél-koreai kislánynak az emlékművéül, akit a nagymamája karjaiban találtak meg a búvárok a roncs kiemelésekor.

Helybéliek és turisták jönnek, hogy leróják tiszteletüket vagy elmondjanak egy imát a halottakért. Végigolvassák a feliratokat, üzeneteket, verseket és fejet hajtva tisztelegnek az áldozatok emléke előtt.

Fotó: Merész Márton

Késő délután idős hölgy érkezik, hatalmas szatyorral.Gyorsan lepakol, majd munkához lát: vizet cserél a vágott virágok alatt, meglocsolja a cserepes pistikéket, leporolja és megigazítja a macikat. 

Mint a lap megtudta, a névtelenséget kérő asszony a közelben él, nyugdíjas, nincsenek rokonai, szerettei. Egy dél-koreai gyülekezetben segédkezik a papnak, ezért érzi magát érintettnek. – Minden nap kijárok ide, de csak akkor, amikor kevesen vannak – árulta el az idős hölgy.