Levélben próbál bocsánatot kérni a győri iskolában késelő diák

2020. január 21., 10:09

Szerző:

Levélben kért bocsánatot az a 17 éves győri diák, aki december elején megszurkálta a fizikatanárát, miután hármas osztályzatot kapott - írja a Blikk. A levélben állítólag azt írja, hogy senkit nem akart bántani, és nem érti, miért borult el így az agya.

A fiú jelenleg is őrizetben van, de reméli, hogy levele eljut az osztálytársaihoz és az osztályfőnökéhez. A Blikk értesülései szerint a korábbi mintadiák jól viselkedik az őrökkel és együttműködik a kirendelt pszichológussal is.

A diák a győri Jedlik Ányos középiskolában szúrta meg többször a bicskájával 51 éves fizikatanárát, aki egyben az osztályfőnöke is volt. Az óra előtt a fiú azt mondta a többieknek, hogy bosszút fog állni a nőn a hármas dolgozat miatt. A tanárnő súlyosan megsérült, műteni is kellett.

A fiú ügyvédje azt mondta, az orvosi szakvéleménytől függ, hogy az eset büntetőjogi vagy egészségügyi kategóriába tartozik, de az erről szóló iratok még nem készültek el.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.