Póczik József azt állítja, nem zsarolta meg Borkai Zsoltot a szexvideókkal, csak átadta neki a felvételeket

2019. november 20., 12:30

Szerző:

Póczik József korábbi válogatott labdarúgó azt állítja, elvitte ugyan a szexorgiáról készített felvételeket Borkai Zsoltnak, de nem zsarolta meg a volt győri polgármestert. Kedden derült ki, hogy az egykori focistát azzal gyanúsítják, hogy megzsarolta a felvételekkel a politikust, a rendőrség emiatt előállította őt. Póczik most nevét vállalva nyilatkozott a 24.hu-nak.

„2018 júniusában kaptam egy telefonhívást egy olyan személytől, akit nem ismertem. Titkosított telefonszámról hívott. A lényeg az volt, hogy a budapesti szálloda, a Novotel portáján hagytak a nevemre egy borítékot. Nem mondták el, hogy mi van benne, csak hogy adjam át Borkai Zsoltnak. Én ezért a borítékért aztán elmentem, azt felvettem. Azt csak a kocsiban néztem meg, hogy mi van benne. Amit akkor láttam, azon elképedtem.

A felvételeket megmutattam a kocsiban ülő utastársamnak, majd Győrbe mentem, és a felvételeket átadtam Borkai Zsoltnak, aki nagyon örült ennek, fülig ért a szája. Hálálkodott. Kérdezte, hogy hálálhatná meg ezt. Én meg mondtam, hogy sehogy.

Nem azért csináltam, hogy meghálálja. Átadtam neki a felvételeket, és nem kértem, nem is kaptam értük semmit”

– mesélte az egykori sportoló.

 

Története sok kérdést felvet, például hogy miért ment bele a postás szerepébe, miért őt hívták fel, de a portál kérdéseire megismételte a történetet. Hozzátette, hogy sokan ismerik őt, azt is tudják róla, hogy jóban van Borkaival.

„66 évig nem zsaroltam meg senkit, most sem tettem”

– jegyezte meg a futballista, hangsúlyozva, hogy nem maradtak nála további felvételek.

Labdarúgó Magyar Kupa - Koroncó-Ferencváros   

Elmondta, hogy szeptemberben, azaz az önkormányzati választás előtt Borkaival beszéltek még a felvételekről, de hogy mit, azt nem árulta el. Közölte, hogy egykori csapattársával, Glázer Róbert korábbi futballistával nem beszélt a felvételekről, és nem is adta át neki azokat, és nem beszélt azokról Glázer Róbert testvérével, Glázer Tímeával, a DK győri polgármesterjelöltjével sem.

Pócziknál hétfő este hatkor tartottak házkutatást Győrben, ekkor a rendőrség minden adathordozót lefoglalt, őt pedig Budapestre szállították. Úgy tudni, két feljelentő van az ügyben, és a nyomozók feltételezése szerint Póczik tízmillió forintot szeretett volna kapni a felvételekért.

„Ártatlannak és sértettnek érzem magam. Amivel vádolnak, nem történt meg”

– mondta Póczik.

Az is kiderült, hogy maga jelentkezett a rendőrségen, hogy vallomást tegyen ártatlanságáról a Nemzeti Nyomozó Irodánál még két hete, de erre a hatóság nem kerített sort.

A Magyar Nemzet kedd este azt írta, hogy két prostituáltat is előállítottak a rendőrök. A lap információi szerint a két nő azonos azzal a két huszonéves lánnyal, akik az adriai jachtos orgián szexuális szolgáltatást nyújtottak Borkainak és Rákosfalvy Zoltán ügyvédnek.