Tolatás közben gázolt halálra egy nőt a kukáskocsi Győrben, a rendőrség és a cég is vizsgálatot indított

2020. június 19., 14:46

Szerző:

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt Győrben, az Eörsi Péter utcában péntek reggel, pár perccel nyolc óra után.

Az eddigi adatok szerint egy szemétszállító autó tolatás közben – eddig tisztázatlan körülmények között – elütött egy gyalogost. Az elgázolt nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette – jelentette a police.hu.

A balesettel kapcsolatban a Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője, Koronika Tamás nyilatkozatot adott ki, mint a Kisalföld hírül adta. Mint a cég közölte, a GYHG Nonprofit Kft. hulladékszállító járműve – a közszolgáltatási tevékenység végzése során – Győrben, az Eörsi Péter utcában 2020. június 19–én a reggeli órákban sajnálatos módon elütött egy gyalogost, aki a helyszínen életét vesztette. „A GYHG Nonprofit Kft. ügyvezetőjeként megdöbbenéssel fogadtam a hírt, és elsőként együttérzésemet és részvétemet fejezem ki az elhunyt személy hozzátartozóinak. A baleset körülményeiről és az azzal kapcsolatos személyi felelősség kérdéséről a belső, és a rendőrségi vizsgálat lezárulása után tudok nyilatkozni. Saját hatáskörömben a munkajogi felelősség kivizsgálását megkezdtem.” – közölte az ügyvezető.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.