Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Két magángépe is lehet Borkai Zsolt baráti körének

2019. október 8. 17:30 - szerző: 168 Óra

Két magánrepülőgéppel is büszkélkedhet Borkai Zsolt győri fideszes polgármester baráti köre – írja a 24.hu.

Az Ez az ördög ügyvédje blog, amely napok óta teregeti Borkaiék jachtos szexpartijának részleteit, azt írta, hogy a politikus a Győr melletti péri reptérről magángéppel utazott az adriai orgiára. „Tavaly, azaz 2018-ban pünkösdkor akart Borkai lazítani menni. (…) Ekkor Rákosfalvy biztosította a magángépet, ami egyébként szerintem valamelyik cége nevén van. Pérről szálltunk fel, velünk utazott a győri vendéglős, Szabó Ervin is. A lányokat én intéztem Pesten, Borkai három prostit rendelt, fejenként másfél millió forintba kerültek”

– állította a blog névtelen szerzője.

 

hvg.hu arról írt, hogy a péri repülőtérről az idokep.hu webkamerája több évre visszamenően tárolja a felvételeket, de a napi bontásban megnézhető felvételek közül pont a 2018. május 19-it – a pünkösdöt megelőző szombatét – nem lehet lejátszani, mert a fájl sérült. Két hibátlanul visszanézhető nap után a május 22-ivel megint baj van, egy körülbelül háromórás részleténél megakad a videó, szétesik a kép, és csak egy későbbi időponttól lesz újra nézhető.

A 24.hu információja szerint az orgián készült felvételeken ugyancsak látható Rákosfalvy Zoltán ügyvéd mellett a polgármesterrel szintén bensőséges kapcsolatot ápoló milliárdosnak, Somogyi Jánosnak is van saját gépe.

A légjármű nyilvántartás szerint egy ötszemélyes amerikai Cirrus SR 22T-t használhat, amely a Somogyi Holding Kft. nevén van regisztrálva.

Az Átlátszó információi szerint pedig az Immobilien Trade Center Kft. egy négyüléses Cessnát tulajdonol.

Az Immobilien Trade Center Kft. volt az a cég, amely 2012-ben eladta az Audinak az ipari park szomszédságában lévő szántóföldeket. A luxemburgi offshore tulajdonban lévő cég irányító posztjait Rákosfalvy és Somogyi tölti be.

Borkai a Cessna típusú gépet maga is vezette. Mint az MTI képadatbázisa alapján az Index megírta, 2014 nyarán a polgármester személyesen vitte körbe a felújított péri repülőtéren Szijjártó Péter külügyminisztert és Thomas Faustmannt, az Audi Hungária Motor Kft. ügyvezető igazgatóját, hogy a levegőből is megmutassa nekik a reptér kétmilliárd forintos fejlesztéseit.

Fotó: MTI/Krizsán Csaba